. Ma Ervin napja van.
Környezetvédelmi kiállítás a Fő téren
2012-06-04 15:15:12
Környezetvédelmi kiállítás a Fő téren

Környezetvédelmi kiállítás a Fő téren

- Tehát miből készül a papír?

- Fáááából!

- És miért kell újrahasznosítani?

- Hogy véééédjük a fáááákat! – zúgták egyszerre frissen szerzett ismereteiket a siófoki óvodások az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) kiállításának megnyitóján május 30-án, szerda reggel a Fő téren. 

 

A kültéri tárlat egy országos kampány része, melyre az Európai Unio 48 millió forintos támogatást biztosított, és amelynek célja a környezettudatos fogyasztói magatartás ösztönzése, a hulladék képződés megelőzésének hangsúlyozása, valamint a hulladékká vált italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és újrahasznosítatásának népszerűsítése.

 

A kiállítás öt, két és fél méter magasságú italos kartondobozt formázó oszlopból áll, melyeken színes, érdekes formában olvashatnak az érdeklődők az erdők életéről, a szelektív hulladékgyűjtésről, a papírgyártásról, az újrahasznosításról és olyan tippekről, melyeket a hétköznapokban alkalmazva még többet lehet tenni a környezetvédelemért.

 

Az interaktív környezetvédelmi kiállításon Baka Éva az IKSZ Egyesülés ügyvezetője tartott bemutatót a jelenlévőknek, melynek során néhány üres italos doboz, egy turmixgép és egy szita segítségével szemléltette a kartondobozok újrahasznosításának folyamatát.

 

A kiállításon készült fotók galériánkban ITT láthatók.

 

K.M.

Utoljára frissítve: 2012-06-04 15:19:00

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>